4 manieren om ruimtes gemakkelijk te scheiden

4 manieren om ruimtes gemakkelijk te scheiden

Heb je een ruimte die eigenlijk iets te groot en ruim overkomt? Dan kan je dat oplossen door er meerdere ruimtes van te maken. Dit kan je dan op een tijdelijke manier doen. Zo kan je de ruimte ook weer groter maken op het moment dat het nodig is. Je kan dit op verschillende manieren aanpakken. Het hangt ook maar net af van de stijl die je hebt gekozen voor de woonkamer of andere ruimte. De volgende vier suggesties kunnen je helpen.

1 Gebruik plantenbakken

Wil je de kamer op een natuurlijke manier verdelen? Dan kan je dat bijvoorbeeld doen door met plantenbakken te werken. Natuurlijk gaat het niet alleen om de plantenbak. Het gaat er vooral ook om dat je er de juiste planten in zet. Daarmee zorg je voor een natuurlijke afscheiding in de ruimte. Het is daarbij dan ook nog eens zo dat de ruimte wat frisser en gezonder kan maken door het gebruik van de planten. Daarnaast zorg je voor wat kleur. Dit zijn dus stuk voor stuk allemaal interessante voordelen die je kan benutten als je voor de bakken kiest.

2 Een afzetwandje gebruiken

Er zijn ook gewoon simpele afzetwandjes die je kan gebruiken. Die kan je zo neerzetten. De schermen zijn een gemakkelijke manier om te zorgen voor veranderingen in je woonkamer. Omdat ze los staan, kan je ze ook nog eens verschuiven. Je kan de kamer dus heel gemakkelijk wat groter maken als je bezoek hebt. Om hem dan weer kleiner te maken wanneer je alleen bent. Dit is een handig hulpmiddel. Er zijn allerlei soorten wandjes te krijgen. De kleuren en designs kan je heel simpel aanpassen aan de look waar je voor gekozen hebt in je woning. Dit ziet er altijd goed uit.

3 Een grote kast

Een andere goede optie is het neerzetten van een mooie grote kast. Denk bijvoorbeeld aan een boekenkast. In plaats van deze tegen de wand te plaatsen, plaats je deze juist een slag gedraaid. Daarmee maak je gemakkelijk van 1 kamer 2 ruimtes. Je moet wel goed opletten wanneer je dit doet. De kast die je kiest moet wel volledig afgewerkt zijn. Niet alleen aan de voorzijde en de zijkanten, maar juist vooral ook aan de achterkant. Bedenk je namelijk ook dat je die achterkant juist ook te zien gaat krijgen. Dit is dus wel belangrijk om mee te nemen.

4 Werken met gordijnen

De laatste aantrekkelijke optie is een gordijn. Dit is een wat zachtere oplossing dan een afzetwandje. Verder hebben beide opties veel overeenkomsten. Zo kan je het gordijn bijvoorbeeld gemakkelijk opzij schuiven op het moment dat je de ruimte wat groter wilt maken. Ook kan je gemakkelijk met verschillende kleuren werken. Het voordeel van het gordijn is dat dit waarschijnlijk de enige optie op deze lijst is die echt van vloer tot grond loopt. Je schermt een deel van de ruimte dus ook echt volledig af van de rest. Dit kan weleens precies zijn wat je zoekt.

Katelijne van Leur

Hi, ik ben Katelijne en styling en interieur is echt mijn passie. Hier kan je de leukste en laatste trends vinden om extra van jouw woning te genieten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *