5 musthaves voor je nieuwe baby kamer

5 musthaves voor je nieuwe baby kamer

Een kleintje op komst, veel voorbereiding en zorgen voor het zover is. Wij geven je een handige checklist wat niet mag ontbreken in de baby kamer, zodat je je hier al geen zorgen over hoeft te maken.

Opslag voor je baby spullen

Een nieuwe baby betekent ook heel veel nieuwe spullen. Erg handig is een grote mand op de grond naast de wieg van je baby. Manden zijn geweldig voor het opbergen van extra dekens, spuugdoekjes en zelfs speelgoed. Zorg ervoor dat je ze plaatst waar je ze het meest nodig hebt: dekens bij de wieg, spuugdoekjes bij de schommelstoel en speelgoed binnen handbereik voor de baby. Ook een kast om je grotere babyspullen op te bergen zoals je Tula Free to grow draagzak, groter speelgoed etc. is handig om te hebben in je baby kamer.

Je kunt niet zonder een goede babyphone

Babyphone’s zijn al lang een fundamentele basis voor baby’s, omdat ze helpen om nieuwe baby’s te kalmeren om te slapen en ze te vermaken als ze wakker worden. De meeste babyfoons hebben een muziekfunctie en bewegende beeldjes. Anderen hebben lichten, spiegels en rustgevende natuurgeluiden. Sommige beddengoedsets voor wiegjes worden zelfs geleverd met bijpassende babyphone’s.

Investeer in een goede matras

Denk erover na dat het belangrijk is, om te investeren in een matras van goede kwaliteit. Zorg ervoor dat de matras stevig in het bed past zonder gaten waar je baby tussen kan vallen. Kies ook voor een waterdichte matrashoes, dit is een gemakkelijke manier om de matras schoon te houden.

Lakens, dekbedden en dekens

Dekens kunnen helpen om lagen te creëren als het koeler is en deze kunnen stevig onder de schouders van je baby worden gestopt. Dekbedden mogen alleen worden gebruikt voor baby’s ouder dan 12 maanden vanwege het risico op verstikking en oververhitting. Veel mensen kiezen voor babyslaapzakken die lekker knus en veilig zijn. Kies 100 procent beddengoed dat niet-allergeen en machine wasbaar is.

Aankleedkussen of tafel

Je hebt een veilige en comfortabele plek nodig om je baby te verschonen. Misschien wil je een commode kopen of een waterdichte mat op een andere veilige, vlakke ondergrond gebruiken.

Een comfortabele voedingsstoel

Het voeden van je baby zal een van de meest tijdrovende onderdelen zijn en je zult de hele tijd onderweg zijn, dus je moet comfortabel zitten als je even een rustmoment tijdens het voeden hebt! Je kunt een voedingsstoel gebruiken of een normale stoel met een speciaal voedingskussen. Er zijn veel handige hulpmiddeltjes te koop!

Katelijne van Leur

Hi, ik ben Katelijne en styling en interieur is echt mijn passie. Hier kan je de leukste en laatste trends vinden om extra van jouw woning te genieten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *