5 redenen om jaloezieën van echt hout te kopen

5 redenen om jaloezieën van echt hout te kopen

Betere esthetiek

We weten allemaal dat jaloezieën van echt hout tot de mooist uitziende raambekledingen behoren. De natuurlijke schoonheid van de houtnerf geeft een ongeëvenaarde stijl en warmte aan de kamer. Ze hebben ook het onderscheidende vermogen om aan te sluiten bij een reeks interieurthema’s en kleuren, of het nu gaat om een minimale en moderne ruimte of een traditioneel ingerichte kamer. Deze schoonheid en veelzijdigheid maken jaloezieën van echt hout tot een waardevolle investering voor elke ruimte, vooral voor huiseigenaren die wat meer stijlbewust zijn.

Ongeëvenaarde privacy

Houten jaloezieën zijn vooral handig voor diegenen die totale privacy wensen, vooral als u in een druk stedelijk gebied woont. Andere soorten jaloezieën kunnen het zicht naar buiten tot een minimum beperken, maar met houten jaloezieën kunt u heerlijk naar buiten kijken terwijl u zich geen zorgen meer hoeft te maken over nieuwsgierige buren of passerende voetgangers. Hout is karakteristiek solide en stevig, het is tijdloos en daarom zal u er voor een lange tijd plezier aan beleven.

Uitstekende functionaliteit

Houten jaloezieën hebben een reeks specifieke kenmerken die ze superieur maken ten opzichte van andere raambekleding. Ze zijn niet alleen gemakkelijk in het gebruik, maar bieden ook een uitzonderlijke lichtbeheersing en houden alle zonlicht en UV-stralen tegen wanneer ze volledig gesloten zijn. Houten jaloezieën isoleren ook uitstekend, ze houden de warmte binnen als het buiten koud is, maar laten frisse lucht door als het te warm wordt. Dit betekent dat ze ook een aanzienlijk positief effect hebben op de stookkosten.

Gemakkelijk schoon te maken

Hout is veel gemakkelijker schoon te maken dan een rolgordijn of gordijn van zachte stof. De stevige houten lamellen kunnen gemakkelijk met een doek of stofdoek worden schoongeveegd zonder het hele rolgordijn van het raam te halen. Overweeg een microvezeldoek of een stofdoek van struisvogelveren, die het stof beter vastpakken en vasthouden. Een goede laag verf of vernis beschermt uw jaloezieën ook tegen morsen en vlekken. Vergeet niet dat als u water gebruikt om uw houten jaloezieën schoon te maken, u ze daarna goed moet afdrogen om verbuigen te voorkomen.

Zeer duurzaam

Houten jaloezieën zijn natuurlijk ook zeer duurzaam, dus u hoeft zich niet al te veel zorgen te maken over schade. Hoewel licht van gewicht, zijn houten jaloezieën zeer slijtvast en gaan ze zeker langer mee dan andere raambekleding. Hout is van nature sterk, dus u kunt erop vertrouwen dat uw raamdecoratie een super stevige oplossing is.

Katelijne van Leur

Hi, ik ben Katelijne en styling en interieur is echt mijn passie. Hier kan je de leukste en laatste trends vinden om extra van jouw woning te genieten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *