De grootste woondtrends van dit moment

De grootste woondtrends van dit moment

Scandinavische en Japanse mix

De Scandinavische en Japanse stijlen zijn al vrij minimalistisch, eenvoudig en functioneel. En de functie van beide, bekend als japandi-stijl, is. De witte kleur domineert alle omgevingen, natuurlijk hout, materialen en organische vormen met alle invloed van de grote Scandinavische en Japanse ontwerpers van de jaren vijftig zijn de belangrijkste kenmerken.

Natuurlijke materialen

Het contact met de natuur is onontbeerlijk en is in ons dagelijks leven steeds verder weg komen te liggen, vooral in de grote steden. We hebben het contact met de hemel, de aarde, het water en alle elementen die we buiten aantreffen verloren, waardoor we ons fris, ontspannen en één met de aarde voelen. Hoe kunnen we deze elementen van de natuur weer in ons leven integreren? De beste manier is om ze te integreren in onze huizen. De meest voor de hand liggende manier, is door middel van planten, maar niet de enige, je kunt ook andere elementen uit de natuur gebruiken in je decoratie: steen, hout, schelpen, strandzand, hout of stro. Of u kunt ook foto’s of muurschilderingen van deze elementen toevoegen, als u de echte elementen niet bij de hand hebt.

Persoonlijkheid

De laatste tijd is de meest opvallende trend in interieurdesign en decoratie het personaliseren van ruimtes. Dat wil zeggen, rekening houden met de persoonlijke stijl bij het creëren van onze woning, zonder zich zo vast te klampen aan de mainstream, of aan wat de experts denken over de nieuwste trends. Het stimuleren van creativiteit door het zoeken naar de eigen persoonlijke expressie is de belangrijkste stijl van de meerderheid geworden en dit heeft een grote invloed gehad op de mogelijkheden die het internet biedt. Het hebben van toegang tot zoveel informatie stelt ons in staat om nieuwe mogelijkheden te verkennen. Naast het online vinden van producten hebben we met een simpele klik toegang tot inspirerende ideeën en modellen van over de hele wereld. Dit stelt ons in staat om de nuances van onze persoonlijke stijl te definiëren, helpt ons om onze esthetische gevoeligheid te verfijnen en onze voorkeuren te vertrouwen in plaats van simpelweg de mainstream te volgen.

Katelijne van Leur

Hi, ik ben Katelijne en styling en interieur is echt mijn passie. Hier kan je de leukste en laatste trends vinden om extra van jouw woning te genieten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *