De meest populaire interieurstijlen uitgelegd

De meest populaire interieurstijlen uitgelegd

Modern, industrieel, shabby chic… en de lijst gaat maar door. Het kiezen van de juiste interieurstijl is een belangrijke uitdaging die de look en feel van je woning gaat bepalen. Veel mensen ervaren een gebrek aan begrip of woordenschat om jouw persoonlijke interieurstijl te beschrijven en te definiëren. Toch zijn er genoeg stijlen om er een te vinden die bij jou past, maar misschien heb je de naam nog niet gevonden. Je kunt er natuurlijk ook meerdere mixen om jouw ideale look te creëren. Een perfect startpunt is in ieder geval om de verschillende stijlen te leren kennen, dus laten we daar eens induiken!

Modern, minimalistisch en Scandinavisch

Dit is een brede ontwerpterm die typisch verwijst naar een huis met strakke, scherpe lijnen, een eenvoudig kleurenpalet en het gebruik van materialen zoals metaal, glas en staal. Net als het minimalistische en Scandinavische design wordt er een gevoel van eenvoud gecreëerd. Hoewel de moderne stijl al strak is en niet van rommel houdt, gaan de andere twee nog een stapje verder.

Bij de minimalistische stijl is ook het kleurenpallet neutraal en rustig. Er is niets overdreven of flamboyant te vinden in de accessoires of decor. Het Scandinavische meubeldesign voelt vaak als een kunstwerk, hoewel het toch eenvoudig en ingetogen is. Deze stijl gebruikt eigenlijk een volledig wit kleurpalet met een integratie van natuurlijke elementen zoals geperst hout, heldere kunststoffen en geëmailleerd aluminium, staal en brede plankenvloeren. Als er kleuraccenten zijn, komt dat vaak door het gebruik van kunst, plaids of bont van natuurlijke vezels, of een enkel meubelstuk. Denk aan een statement stuk of simpel contrast zoals deurklinken zwart.

Frans Landelijk

Warme, aardse kleuren zijn indicatief voor een Franse landelijke stijl, evenals versleten en decoratief houten meubilair. De stijl heeft een overkoepelende boerderij inspiratie, maar je vindt ook items terug als sierlijke porseleinen schalen, jaren dertig deurklinken en zwaar linnengoed. Deze stijl is dus een stuk drukker dan de vorige opties, maar zeker niet minder leuk!

Katelijne van Leur

Hi, ik ben Katelijne en styling en interieur is echt mijn passie. Hier kan je de leukste en laatste trends vinden om extra van jouw woning te genieten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *