Gordijnen op maat, waar begin je?

Gordijnen op maat, waar begin je?

Welk idee heb je als je denkt aan gordijnen op maat? Je wil misschien geen standaard witte overgordijnen, je wil een andere kleur, een andere stof of juist een andere gordijnsoort. Het is dan ook goed om daar even op je gemak over na te denken. Laat je eens inspireren door het ruime aanbod en de mogelijkheden. Je kunt namelijk echt letterlijk alle kanten op als je gaat zoeken naar gordijnen op maat. Het is ook niet iets wat je dagelijks aan gaat schaffen, het is iets wat je koopt voor de langere termijn. Daarbij is het ook fijn dat het op elkaar aansluit, bij elkaar past.  

Welke gordijnen op maat zoek jij? 

Je kunt op zoek zijn naar vitrages, misschien omdat ze voordelig zijn in de aanschaf, lichtinval van buiten behouden en zorgen voor minder inkijk van buiten. Een andere keuze zijn de inbetweens, deze zorgen voor een gezellige sfeer, dempen geluid en zijn net wat voller dan vitrage. Of je voorkeur kan uitgaan naar overgordijnen, deze zorgen voor meer privacy. Ze zijn ook in verduisterende stoffen leverbaar en in diverse materialen en kleuren. De vraag is waar wil jij de gordijnen plaatsen? Is het voor de woonkamer, een studeerkamer of bijvoorbeeld een slaapkamer? In de slaapkamer denk je vaak aan verduisteren, maar een kamer voor volwassenen is toch wat anders dan de kinderkamer. Bij de kinderkamer wil je vaak wat vrolijke kleuren, meer gezelligheid en sfeer. Ook daarin zijn dus weer veel opties om naar te kijken en kun je echt je eigen wensen door laten voeren.  

Tips gordijnen op maat kiezen 

Een paar dingen waar je aan kunt denken als je gordijnen op maat laat maken: 

  • Voor welke kamer zijn ze bedoeld? Dit speelt een belangrijke rol bij je keuze, want voor de woonkamer zal je heel wat anders kiezen dan voor je slaapkamer. 
  • Wat zijn de afmetingen? 
  • Welk doel heb je voor ogen bij de gordijnen op maat? Wil je verduisteren, meer privacy of juist meer sfeer door gordijnen te plaatsen in de betreffende kamer? 
  • Welke kleuren spreken je aan? Licht of donker of juist vrolijke kleuren? Rust of drukte? 
  • Past het bij de rest van je interieur? Welke kleuren zijn daar al aanwezig? 
  • Wat is jouw budget? Ook dit speelt een rol bij je keuze, een leuke aanbieding kan wonderen verrichten. 
  • Geen gordijnen kijk dan is naar houten jaloezieen op maat!

Katelijne van Leur

Hi, ik ben Katelijne en styling en interieur is echt mijn passie. Hier kan je de leukste en laatste trends vinden om extra van jouw woning te genieten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *