Hier moet je opletten bij de aankoop van een relax zetel

Hier moet je opletten bij de aankoop van een relax zetel

Niets is zo fijn als na een lange dag werken neerploffen op een relax zetel. Je kunt er heerlijk in ontspannen en weer helemaal opladen om nieuwe activiteiten te gaan ondernemen. Maar het is natuurlijk ook erg fijn om er de hele avond lekker televisie op te kijken. Ben je nu op zoek naar een relax zetel voor in je woonkamer? Dan ben je bij debameubelen.be aan het goede adres. Hier vind je een uitgebreid aanbod aan relax zetels. Maar voordat je een relax zetel koopt, moet je de volgende punten goed op een rijtje hebben.

Wat zijn de mogelijkheden van de relax zetel?

Als je denkt dat je in een relax zetel niets anders kunt dan zitten, dan heb je het mis. Relax zetels zijn heel veelzijdige stoelen. Zo bestaan er verstelbare zetels, waarbij je de keuze hebt uit zowel een elektrisch als een manueel verstelbare zetel. Deze zijn met of zonder accu verkrijgbaar. Zo kun je ook heerlijk languit liggen op de stoel.

Houd rekening met je lengte

Aangezien een relax zetel bij uitstek een zetel is waar je lekker in moet zitten, is het formaat van de zetel van groot belang. Deze moet goed passen bij jouw lengte. Je moet rekening houden met de juiste zithoogte, zitdiepte en zithoek. Ook de leuning moet op de juiste hoogte zitten. Veel zetels hebben standaard hoogtes, maar gelukkig is er ook nog een hele hoop zetels dat verstelbaar is. Zo kun je op elk gewenst moment de hoogte aanpassen.

Wat voor zetel wil je?

Naast alle praktische dingen om rekening mee te houden, is het natuurlijk vooral belangrijk hoe de zetel eruit ziet. De zetel moet passen bij de rest van je interieur. Zetels zijn er in alle soorten en maten te krijgen. Je hebt enorme zetels die je halve woonkamer in beslag nemen, maar er zijn er ook die een stuk kleiner en subtieler zijn. Ook zijn de relax zetels in verschillende kleuren verkrijgbaar. 

Katelijne van Leur

Hi, ik ben Katelijne en styling en interieur is echt mijn passie. Hier kan je de leukste en laatste trends vinden om extra van jouw woning te genieten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *