Is jouw tuin al zomerproof?

Is jouw tuin al zomerproof?

Eindelijk zomer! De hoogste tijd dus om aan de slag te gaan in de tuin en alles netjes te maken voor de lange warme zomeravonden. Het gras mag weer wekelijks gemaaid worden en het grote jaarlijkse onderhoud kan weer gedaan worden. Maar waar moet je beginnen en hoe moet je dit aanpakken?

Haag of schutting

Heb je een tuin rondom je tuin staan als afscheiding? Let dan op dat je deze zeker niet te kort snoeit zodat je altijd privacy hebt in je tuin. Wees dus voorzichtig met snoeien en hou de haag liever wat hoger. Vind je de haag zo standaard en ben je toe aan iets nieuws? Kijk eens naar de duurzame schuttingen van Adéquat, deze zijn gemaakt van natuurlijke producten en allemaal onbehandeld.

Gras bijhouden

Zorg dat je eerst het gras gaat maaien voordat je andere klusjes gaat doen. Het gemaaide gras vliegt alle kanten op waardoor het overal een rommeltje wordt. Zorg dat je een goede grasmaaier gebruikt met scherpe messen zodat je de klus snel en zonder gedoe kunt klaren! Daarna kun je aan de slag met het onkruid trekken en schoffelen. Zorg ook dat je het hele jaar door de planten goed water geeft, ze er goed bij blijven staan.

Hagen snoeien

Niet iedereen vindt het snoeien van de hagen een leuke klus, vooral als het een wat hogere haag is en je een ladder nodig hebt. Bij het snoeien van de haag is het erg belangrijk dat je strak snoeit en geen inhammen en gaten maakt. Hiervoor is het van belang dat je een goede scherpe kettingzaag gebruikt.

Katelijne van Leur

Hi, ik ben Katelijne en styling en interieur is echt mijn passie. Hier kan je de leukste en laatste trends vinden om extra van jouw woning te genieten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *