Opties voor een mooi strak interieur

Opties voor een mooi strak interieur

Een modern interieur is vaak strak en volledig afgerond. Daarvoor heb je dan ook talloze opties tegenwoordig. Kijk alleen al naar hoe je met verlichting om kan gaan. Daarvoor kan je dan inbouw-led-spotjes gebruiken. Dit is wel heel aantrekkelijk, want alleen zo kan je er zeker van zijn dat je geen staande of hangende lampen in de ruimte hoeft te plaatsen. De spotjes zitten mooi weggewerkt in muren, plafonds of kastjes, maar geven wel de optimale hoeveelheid licht die je nodig hebt. Er is bovendien meer.

De kabels wegwerken

Een belangrijke factor om te zorgen dat je interieur er mooi strak uit komt te zien, is de manier waarop je met kabels omspringt. Veel is al te verzorgen door voor draadloze elementen te kiezen. Dat kan bijvoorbeeld met je muzieksysteem. Er zijn echter nog altijd enkele zaken die een kabel nodig hebben. In dat geval is het belangrijk om met gootjes te werken. Kies ze in de kleur van je interieur en maak ze zo klein als mogelijk. Op die manier zal je er niets van zien.

De kunst van het weglaten

Een andere keuze waar je voor komt te staan, is wat je nu precies wel en niet in je interieur wilt hebben. Heb je bijvoorbeeld die klok wel echt nodig als je een horloge en smartphone altijd bij je hebt? Dit is een voorbeeld van wat je eigenlijk allemaal kan weglaten wanneer je er echt goed over nadenkt. Het is wel zo fijn om te bekijken hoe je de kunst van het weglaten maximaal kan benutten. Zo wordt het interieur nog vele malen strakker.

Grepen en knoppen

Er is ook steeds meer mogelijk om de uitstekende delen weg te werken in huis. Denk bijvoorbeeld aan de lichtknoppen. Die zijn eigenlijk niet meer nodig. Daardoor kan je de muren strak afwerken. Het licht bedien je met je smartphone. Of denk aan handgrepen en deurklinken. Tegenwoordig kan met drukknoppen en bewegingssensors gemakkelijk worden bereikt dat alles wat je wilt openen en sluiten voor elkaar krijgt. Het is wel heel fijn om zeker te zijn dat je niets meer extra in huis hoeft te hebben om dit te verzorgen.

De opkomst van domotica

Er zal nog veel meer mogelijk worden op de korte termijn. Dat is ook niet vreemd, want de opkomst van domotica is eigenlijk niet meer te stuiten. Dit zijn de elementen van een smarthome die je meer en meer in woningen ziet. Doordat meer en meer dingen smart georganiseerd kunnen worden, is het ook nog eens zo dat steeds meer zaken weggelaten kunnen worden. Dat betekent dus ook dat je alleen maar nog meer rust in je strakke interieur kan creëren. Maak daar dus gebruik van.

Katelijne van Leur

Hi, ik ben Katelijne en styling en interieur is echt mijn passie. Hier kan je de leukste en laatste trends vinden om extra van jouw woning te genieten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *