Veilig springen op de trampoline doe je zo

Veilig springen op de trampoline doe je zo

Springen op een trampoline is een van de leukste dingen om te doen, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Maar het springen moet natuurlijk wel veilig gebeuren. In het bijzonder wanneer de trampoline voornamelijk wordt gebruikt door kinderen. In deze blog lees je handige tips die jij kunt gebruiken om jouw trampoline zo veilig mogelijk te houden.

Een goed trampoline veiligheidsnet voorkomt ongelukken

Een veiligheidsnet voor een trampoline voorkomt dat je van de trampoline valt wanneer je per ongeluk een keer misspringt. Valnetten worden voornamelijk gebruikt bij trampolines die een op de grond worden opgebouwd. Ze worden gemaakt van stevig maar flexibel mesh en hebben een stevige rits opening. Er zijn twee typen veiligheidsnetten verkrijgbaar. Een binnenrand bevestiging of een buitenrand bevestiging. Ook moet je rekening houden met het aantal palen die door het net bevestigd worden.

Met een dikke trampolinerand weet je zeker dat je zacht land

Een trampolinerand voorkomt direct contact tussen de huid en de veren. Je wilt niet met je voeten of benen tussen de springmat, veren en het frame vallen terwijl je aan het springen bent. Het is daarom belangrijk regelmatig de trampolinerand te controleren op scheuren, beschadigingen of kapotte bevestigingstouwen. Zorg ook dat een nieuwe rand voldoende breed is, bij voorkeur een omslaande rand heeft en gevuld is met 15 mm dik foam of dikker. De buitenkant wordt meestal gemaakt van stevig PU materiaal dat kras en weersbestendig is.

Een trampoline ladder voor de kleinste springers

Heb je een trampoline op poten, of wil je er een gaan kopen? Kies dan een trampoline inclusief trampoline ladder. De springmat van een 244 trampoline of een 305 cm trampoline staat tot wel 70 cm hoogte van de grond. Het kan voor peuters soms een hele opgave zijn om op de trampoline te klauteren. Een simpele trampoline ladder helpt ze bij het opklimmen op een veilig manier. Zorg er natuurlijk wel altijd voor dat de ladder goed aan het frame is gehaakt en dat hij voor de rits opening wordt geplaatst. Op zoek naar een trampoline of onderdelen? Neem een kijkje bij Viking Choice.

Katelijne van Leur

Hi, ik ben Katelijne en styling en interieur is echt mijn passie. Hier kan je de leukste en laatste trends vinden om extra van jouw woning te genieten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *