Waar kun je keuken inspiratie op doen?

Waar kun je keuken inspiratie op doen?

Als je een nieuwe keuken gaat kopen wil je waarschijnlijk eerst keuken inspiratie opdoen. Sterker nog, het wordt ook aangeraden dit te doen. Zo kun je namelijk alvast bekijken wat je mooi vindt en een beeld creëren van je nieuwe keuken. Dit maakt het maken van keuzes in de winkel ook makkelijker. Maar waar kun je eigenlijk keuken inspiratie opdoen? Wij vertellen het je!

Social media

Social media is dé plek voor het opdoen van keuken inspiratie. Op Instagram, Facebook en Pinterest zijn veel keukenwinkels erg actief en plaatsen dan ook de mooiste beelden van hun keukens. Daarnaast delen zij vaak ook beelden van moodboards of de nieuwste trends. Maar niet alleen keukenwinkels zijn actief op social media. Er zijn ook veel influencers die graag beelden delen van hun interieur. Ook deze accounts zijn heel geschikt voor het opdoen van inspiratie.

Websites van keukenwinkels

Naast social media kun je online ook inspiratie opdoen bij de websites van de meeste keukenwinkels. Op deze websites staan vaak de keukens afgebeeld die in de winkels staan, zo kun je dus goed zien welk assortiment de winkel aanbiedt. Daarnaast worden in blogs ook vaak de laatste trends uitgelicht en tips gegeven. Zo kun je dus niet alleen inspiratie opdoen voor de sfeer en stijl van je keuken, maar je ook inlezen over praktische zaken. Want je wil natuurlijk dat je nieuwe keuken niet alleen stijlvol, maar ook praktisch is.

Woonmagazines

Je kunt niet online inspiratie opdoen voor je nieuwe keuken, maar ook door het bekijken van woonmagazines. We snappen dat dit misschien niet het eerste is dat in je opkomt als je op zoek gaat naar inspiratie, maar ook in deze bladen vind je vaak de mooiste keukens. Bovendien worden ook hierin de laatste trends en nieuwste kleuren en materialen gedeeld. Zo weet je precies wat er allemaal mogelijk is en ben je helemaal op de hoogte.

Bezoek een keukenwinkel

Heb je al heel veel foto’s gezien en verzameld en wil je liever keukens in het echt bekijken? Dan kun je natuurlijk ook een bezoek brengen aan een keukenwinkel. In deze winkels staat vaak een ruim assortiment aan keukens opgesteld. Deze keukens zijn allemaal anders, waardoor je dus goed kunt zien wat bij je past. Bovendien hebben de winkels vaak een staal van alle werkbladen en fronten. Dus ook wanneer je op zoek bent naar een kleur of materiaal welke niet terugkomt in een showroomkeuken, kun je gewoon inspiratie opdoen. Bij de meeste winkels kun je gewoon spontaan binnenlopen om even rustig rond te kijken en hoef je geen afspraak te maken.

Laat je adviseren Als je een keukenwinkel bezoekt, kun je dus uitgebreid keuken inspiratie opdoen. Daarnaast zijn daar ook keukenadviseurs aanwezig die vaak veel kennis hebben over de keukens en alle kleuren en materialen. Heb je dus een keuken gezien die je aanspreekt en wil je daar meer informatie over? Laat je dan adviseren door een van deze adviseurs. Zo weet je vaak ook direct wat de mogelijkheden zijn voor jou!

Katelijne van Leur

Hi, ik ben Katelijne en styling en interieur is echt mijn passie. Hier kan je de leukste en laatste trends vinden om extra van jouw woning te genieten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *