Welke pannen zijn geschikt voor een inductiekookplaat?

Welke pannen zijn geschikt voor een inductiekookplaat?

Roestvrijstalen koekenpannen, gietijzeren braadpannen, aluminium grillpannen: er zijn talloze soorten pannen die van verschillende materialen gemaakt worden, maar welke pannen zijn nou geschikt voor de inductiekookplaat? Dat lees je in dit artikel.

Wanneer is een pan geschikt voor inductie?

Als je een inductiekookplaat hebt, dan heb je speciale inductie pannen nodig. Deze pannen zijn geschikt voor inductie door het ferromagnetisch materiaal dat verwerkt zit in de bodem van de pan. Dit materiaal zorgt voor de geleiding van de inductiestroom door de pan. De meeste pannen die tegenwoordig worden verkocht, zijn meestal al geschikt voor inductie (en iedere andere warmtebron). Als je twijfelt of een pan geschikt is, kan je de pan testen door een magnetische test te doen. Als de magnetische test bevestigt dat de pan inductie gereed is, kan je deze gebruiken op jouw inductiekookplaat.

Wat is een goede pan voor jouw inductiekookplaat?

Als je op zoek bent naar een goede pan voor inductie, overweeg dan pannen van RVS. Roestvrij staal is een zeer sterk en duurzaam materiaal dat bestand is tegen extreem hoge temperaturen, corrosie en krassen. Het voordeel van roestvrijstalen pannen is hun zeer lange levensduur en eenvoudige reiniging. Ze zijn perfect voor koken op hoge temperatuur, omdat ze niet kromtrekken of giftige stoffen bevatten. 

Je kan ook kiezen voor pannen die een laagje aluminium of koper hebben. Aluminium pannen zijn pannen gemaakt van dun aluminium. De pannen zijn extreem licht, duurzaam en hebben een goede warmtegeleiding. Aluminium pannen zijn ideaal om mee te koken, omdat ze de warmte snel en gelijkmatig verdelen. De aluminium pan is ook makkelijk schoon te maken door hun anti-aanbaklaag. Aluminium pannen zijn vaak iets goedkoper, omdat ze niet zo lang meegaan als een RVS pan.

Als je op zoek bent naar een kwalitatief goede pan voor inductie, overweeg dan pannen van hoogwaardig gietijzer. Gietijzeren pannen zijn sterk, duurzaam en kunnen een goede warmteverdeling bieden. Buiten dat houden ze hun warmte ook extra lang vast, hierdoor is er minder stroom nodig van de inductieplaat om de gietijzeren pan warm te houden. Gietijzeren pannen zijn een goede keuze als je een pan zoekt die jarenlang meegaat, houd er wel rekening mee dat een gietijzeren pan erg zwaar.

Kortom

In conclusie, als je op zoek bent naar een goede pan voor inductie, overweeg dan pannen van RVS, aluminium, koper of gietijzer. Zorg ervoor dat de pan een ferromagnetisch materiaal heeft dat de inductiestroom kan geleiden. Als je een pan koopt, zorg er dan voor dat deze in overeenstemming is met jouw inductiekookplaat. Bekijk de inductiepannen van KookGigant, voor de beste pannen voor jouw inductiekookplaat.

Katelijne van Leur

Hi, ik ben Katelijne en styling en interieur is echt mijn passie. Hier kan je de leukste en laatste trends vinden om extra van jouw woning te genieten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *