Deze raamdecoratie fouten wil je niet maken!

Deze raamdecoratie fouten wil je niet maken!

Weet je niet zeker waarom je kamer er niet helemaal goed uitziet? Of functioneert jouw raambekleding niet zoals je zou willen? Misschien heb je dan een fout gemaakt bij het kiezen van je raamdecoratie. Geen zorgen, deze fouten zijn altijd weer op te lossen. Dit zijn de vier meest voorkomende fouten als het om raambekleding gaat.

Geen vochtbestendige raamdecoratie kopen voor je badkamer

Houten jaloezieën zijn prachtig, maar absoluut niet geschikt voor je badkamer. Door het vocht kunnen ze namelijk kapot gaan. En nu denk je, “maar ik heb ook jaloezieën in andere badkamers zien hangen”. Ja, maar dit was waarschijnlijk een pvc of aluminium jaloezie. Deze zijn vochtbestendig en aluminium is daarnaast gemakkelijk schoon te maken. Ga dus altijd voor een van deze opties!

Lichtdoorlatende raambekleding kiezen voor je slaapkamer

Dit type raambekleding zal je slapeloze nachten geven, en dat wil je natuurlijk niet. Kies daarom voor vouwgordijnen, plissé gordijnen of rolgordijnen. Deze laten geen licht binnen van buitenaf en hebben zelfs geen lichtkieren, fijn! Wil je een dakraam bedekken? Dit is helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt. Kies voor een rolgordijn voor een velux dakraam om te genieten van een goede nachtrust.

Blokkeren van natuurlijk licht in de woonkamer

Dikke gordijnen kunnen mooi zijn, maar als het ervoor zorgt dat er geen licht van buiten naar binnen komt, zal je kamer een stuk minder uitnodigend zijn. Kies daarom eerder voor houten jaloezieën in combinatie met een doorschijnend gordijn om je woonkamer af te maken.

Gordijnen te laag ophangen

Gordijnen ophangen net boven de lijst van een raam, of halverwege tussen de lijst en het plafond, was vroeger de norm. Eigenlijk dien je gordijnen zo dicht mogelijk bij de plafondlijn te hangen. Zo zien zelfs kleine ramen er gigantisch uit. Zorg er hiernaast voor dat je gordijnen breder zijn dan je raam, zodat je deze kunt zien wanneer je gordijnen open zijn.

Katelijne van Leur

Hi, ik ben Katelijne en styling en interieur is echt mijn passie. Hier kan je de leukste en laatste trends vinden om extra van jouw woning te genieten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *