Bewaar rode wijn met kurksluiting liggend

Bewaar rode wijn met kurksluiting liggend

Het is van belang om wijn met kurksluiting liggend te bewaren. Er zijn nog altijd veel mensen die dit niet weten, maar indien je wijn met kurksluiting lang staand bewaard kan het zijn dat de kurk uitdroogt. Bij het openen van de fles is de kans zeer aannemelijk dat de kurk afbrokkelt en zo in de wijn terecht komt. Dit is natuurlijk niet wat je wilt en het gaat dan ook ten koste van de kwaliteit van de wijn. Helemaal natuurlijk als je net die lekkere Zenato Valpolicella Superiore wilt openen voor die speciale gelegenheid en tegen dit probleem aan zou lopen.

Tegenwoordig zijn er steeds meer trendy oplossingen
Niet iedereen is gesteld op een wijnopslag in de woonkamer, maar met de huidige trendy ontwikkelingen kan dit echt een hele mooie toevoeging zijn aan uw interieur. Bijvoorbeeld een stevige houten plank die van de vloer tot het plafond loopt met gaten erin (zo breed als dat de hals van de wijn hierin past). Dan heeft u een mooi design wijnrek en is de fles liggend opgeslagen zodat u hiermee uitdroging van de kurk voorkomt. Twee vliegen in één klap! Uiteraard zijn er veel meer mogelijkheden en als je eens rondkijkt op het internet kom je vanzelf erg veel leuke ideeën tegen. Belangrijk is wel dat de wijn niet in direct zonlicht komt te staan om zo de veroudering van de wijn tegen te gaan. Daarbij is het belangrijk dat er een constante temperatuur is en niet teveel schommelingen, anders ontstaat er teveel activiteit in de fles en gaat daarmee de kwaliteit van de wijn verloren.

Katelijne van Leur

Hi, ik ben Katelijne en styling en interieur is echt mijn passie. Hier kan je de leukste en laatste trends vinden om extra van jouw woning te genieten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *