Gebruik deze ideeën met glas om je interieur een boost te geven

Gebruik deze ideeën met glas om je interieur een boost te geven

Glas

Glas is een materiaal dat iedereen heeft in huis maar nog lang niet naar de volle potentie gebruikt wordt. Er zijn namelijk veel meer mogelijkheden met glas dan alleen ramen en drinkglazen. Tegenwoordig kan men glas zo sterk en doorzichtig maken als je maar wilt en is het naast functioneel ook nog eens erg stijlvol. Het geeft je huis meer ruimte en licht en het zorgt ook voor een moderne uitstraling. Glas heeft een hoop voordelen en het is dus zeker het overwegen waard om hier meer van in huis te halen. Hieronder geef ik een aantal ideeën die je interieur misschien wel een boost kunnen geven.


Glazen deuren

Je ziet tegenwoordig al veel meer glazen deuren dan vroeger, maar nog steeds niet echt veel. Een gewone deur is bedoeld als een afscheiding tussen twee ruimtes die je nog wel open kunt maken. Het nadeel daarvan is dat je niet achter de deur kunt kijken en dat het geen licht doorlaat. Een glazen deur is praktisch even sterk en kan wel licht doorlaten, het heeft dus als voordeel dat je woning een stuk transparanter en lichter wordt. Als je echter niet wilt dat de deur doorzichtig is, kun je gaan voor een glazen deur van matglas, van figuurglas of met raamfolie.


Glazen afscheidingen

Net als een glazen deur is een glazen afscheiding een afscheiding tussen twee ruimtes en zorgt het ervoor dat de ruimte een stuk groter en lichter wordt, een afscheiding kun je echter niet openen. Ten opzichte van een gewone muur geeft het je woning ook een veel modernere uitstraling. Net als bij de glazen deur kun je ook kiezen voor ondoorzichtig glas zodat je nog wel de lichtinval hebt maar niet de inkijk die je anders zou hebben.


Glazen meubels

De laatste jaren komen er steeds meer glazen meubels op de markt. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er van glas, zo heb je bijvoorbeeld ook bedden van glas. Echter zijn vaak de logischere en conventionelere keuzes om een eettafel, bijzettafel of salontafel van glas te hebben. Het gevoel om op glas te zitten of te liggen is voor veel mensen gevoelsmatig nog een beetje onprettig, hoewel het best zou kunnen. Glazen meubels geven de ruimte en moderne en stijlvolle uitstraling en kunnen zeker hele mooie eyecatchers zijn.


Glas in de badkamer

Eigenlijk iedereen wil graag privacy in de badkamer en dat is dan ook de reden dat je er weinig glas ziet, maar dat is ook de reden dat het een nogal donkere kamer kan worden. Daar is ondoorzichtig glas de oplossing voor, je kunt namelijk nog steeds niet naar binnen kijken maar het zorgt wel voor een grotere lichtinval in de badkamer. Zo kun je onder andere de douchecabine van dit soort materiaal maken, een glazen deur nemen en misschien wel een wat groter raam in de badkamer laten zetten. Veel gebruikte soorten glas in de badkamer zijn gewoon helder glas, rookglas en melkglas van glasdiscount.nl.

Decoratieve glazen elementen

Nu heb ik het vooral over de functionaliteit van glas in huis gehad maar het kan ook een hele leuke decoratieve toevoeging voor je woning zijn. Je kunt bijvoorbeeld antieke vazen van glas nemen om bloemen in te zetten maar ook een modernere glazen schaal, waar je bijvoorbeeld je sleutels in kunt leggen. Je hebt ook glazen beeldjes, glazen lampen, glas in lood en nog enorm veel meer.

Katelijne van Leur

Hi, ik ben Katelijne en styling en interieur is echt mijn passie. Hier kan je de leukste en laatste trends vinden om extra van jouw woning te genieten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *