Met deze manieren kan je meer ruimte creëren in je huis!

Met deze manieren kan je meer ruimte creëren in je huis!

Elke ruimte ziet er groter uit als deze goed verlicht is, hetzij door natuurlijk licht, hetzij door kunstlicht. Doe zware gordijnen weg en open de ramen om het licht van het buitenleven in de ruimte te laten schijnen. Voeg meer lampen toe of installeer baanverlichting of inbouwverlichting.

Maak gebruik van glas

Door gebruik te maken van materialen die je kunt doorzien, zal alles wat daarbuiten ligt verder weg lijken. Bijvoorbeeld in een piepkleine badkamer, verwijder de ondoorzichtige glazen douchecabine en vervang deze door een heldere, frameloze douchecabine. De ruimte is niet verandert maar ziet er nu groter uit. Het zicht is gewijzigd met misschien maar een paar meter, maar het maakt een groot verschil. Je kunt ook glas gebruiken voor tafelbladen. Met een stevige basis van hout, steen of metaal opent de ruimte rond de tafel het zicht naar buiten. Als je wil dat de woonkamer een stuk groter lijkt kan je gebruik maken van een glazen schuifdeur. Hierdoor kan je over je tuin heen kijken en haal je buiten naar binnen toe. Dit is geweldig voor de ruimte en je kan makkelijk naar buiten in de zomer. Als dit niet genoeg is kan je ook gebruik maken van een tuinoverkappingen in combinatie met een glazen schuifdeur. Hiermee kan je echt een stuk aan je woonkamer toevoegen.

Ga voor groot

Gebruik een paar grote, eenvoudige meubelstukken of accessoires in plaats van meerdere kleinere stukken, waardoor een kleine ruimte er rommelig uitziet. Met open ruimte en grote kleurblokken zal de ruimte rustiger en comfortabeler lijken.

Reflecterende oppervlakken toevoegen

Gebruik een grote omkaderde spiegel aan de muur, of zet een oversized omkaderde spiegel tegen de muur. U krijgt dan hetzelfde ruimte vergrotende effect als een spiegelwand, maar dan met meer stijl. De ruimte en het licht worden gereflecteerd, wat resulteert in een meer open gevoel. Zet een salontafel of bijzettafel af met een stuk afgeschuinde bordenspiegel, of koop een spiegelende ladekast voor een soortgelijk effect. Met enkele kleine aanpassingen vergroot je je ruimte.

Katelijne van Leur

Hi, ik ben Katelijne en styling en interieur is echt mijn passie. Hier kan je de leukste en laatste trends vinden om extra van jouw woning te genieten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *