5 populaire interieurstijlen

5 populaire interieurstijlen

Ga je verhuizen, voor het eerst op jezelf wonen of ben je gewoon toe aan een nieuw interieur? Het kan lastig zijn om zomaar ergens te beginnen. Het is goed om vooraf te bedenken voor welke stijl je wil gaan. De mogelijkheden zijn tegenwoordig eindeloos en we gaan graag mee met de mode. Wij vertellen je alles over de vijf populairste stijlen van het moment.

Modern

Stalen deuren, visgraat vloeren: het moderne interieur is enorm populair. Niet voor niets zien we deze stijl in veel woonprogramma’s op televisie terugkomen. Het is een simplistische stijl met strakke lijnen en een eenvoudig design. Met kleurrijke accessoires kan het geheel worden aangekleed voor een warm gevoel. Het kleurenpalet? Denk aan veel wit, zwart en grijs.

Scandinavisch

Een scandinavisch interieur staat bekend om de rust, eenvoud en functionaliteit. Een ingetogen en simplistisch design waarbij vooral natuurlijke kleuren worden gebruikt. De een vindt het wat sober, de ander vindt het prachtig; in een scandinavisch interieur worden weinig uitgesproken kleuren gebruikt. Wist jij dat het gebruik van lichte kleuren in een scandinavisch design een reden heeft? In scandinavië wordt het een groot gedeelte van het jaar al erg vroeg donker, lichte kleuren in huis zijn hier het antwoord op.

Industrieel

Ook enorm populair en helemaal van dit moment: een industriele inrichting. Deze stijl kenmerkt zich door de robuuste stijl en het gebruik van donkere grijstinten. Denk je industrieel, dan denk je al gauw aan materialen als beton, hout, metaal en staal. Deze robuuste materialen zijn enorm stevig. Het is niet voor niets dat we ook steeds vaker stainless steel sieraden in (web)winkels zien liggen. Dit materiaal kan goed tegen een stootje en blijft dus jaren mooi. Ideaal dus om ook in je huis te gebruiken.

Landelijk

In een landelijk interieur zijn de rust en de sfeer van het platteland duidelijk voelbaar. De natuurlijke aardetinten en materialen als hout, rotan en wol creëren het landelijke gevoel. Vaak zien we in deze stijl ook veel linnen kleedjes terug, deze brengen een gezellige sfeer in het huis. In een landelijk huis zul je niet veel tierelantijntjes vinden, de landelijke materialen spreken voor zich. Kleuren die je in een landelijk huis zult tegenkomen zijn: wit, lichtblauw en beige.

Bohemian

Waar de voorgaande stijlen vrij ingetogen en strak zijn, is dit er eentje met een uitgesproken mening. In Bohemian huizen vind je veel kleurexplosies, planten en decoraties. Vondsten van (verre) reizen worden in het interieur verwerkt en men is niet bang om iets nieuws te proberen. Printjes zijn voor mensen met een bohemian stijl nooit te gek.

Katelijne van Leur

Hi, ik ben Katelijne en styling en interieur is echt mijn passie. Hier kan je de leukste en laatste trends vinden om extra van jouw woning te genieten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *