Hoe vier jij moederdag dit jaar?

Hoe vier jij moederdag dit jaar?

Moederdag betekent meestal een bezoek aan Moeder bij haar thuis waar je met je gezin en/of (schoon-(familie) een familiaire dag of dagdeel doorbrengt. Let op moederdag maar eens op het verkeer onderweg. De auto’s zijn gevuld met gezinnen die onderweg zijn naar of van moeder en schoonmoeder. De een houdt er veel van terwijl de ander er liever een andere invulling aan zou willen geven. Het is meestal moeder die bepaalt hoe de dag zal verlopen.

Toch kun je daar wel iets aan doen. Ben jij een van die mensen die moederdag natuurlijk graag viert, maar er een vrijere uiting aan zou willen geven? Kom er dan gewoon mee voor de dag! Meldt moeder dat je moederdag dit jaar graag eens op andere wijze zou willen vieren. De kans is groot dat je moeder (of schoonmoeder) er zelf ook liever een andere moederdag van zou willen maken. Moeder is tenslotte ook jong geweest en had dezelfde issues met haar moeder! Ze begrijpt heel goed dat het traditionele “opzitten en glimlachen” niet aan de wensen van de hedendaagse mens voldoet. We willen vrijheid, zeker na de Corona perikelen van de afgelopen jaren, we willen erop uit!

Moederdag uitjes plannen

Als je moeder ermee ingestemd heeft om Moederdag eens buitenshuis te vieren dan kun je op zoek naar leuke locaties om met het gezin of de familie een dagje uit te plannen. Organiseer een High Tea bij een leuk restaurant of boek een dagje Keukenhof. Ook een uitje naar de dierentuin of een mooi museum wordt door moeder vaak hoog gewaardeerd. Je kunt van alles bedenken maar probeer rekening te houden met de samenstelling van de groep. De sfeer wordt positief beïnvloedt als iedereen het naar zijn of haar zin heeft.

Een origineel moederdag cadeau bedenken

Natuurlijk wil je Moeder een origineel moederdag cadeau geven. Wat kun je dan het beste cadeau geven? Dit is volledig afhankelijk van de persoon die je moeder is. Avontuurlijke moeders houden van belevenissen, huiselijke moeders van een mooie interieuraccessoire, gezellige moeders maak je blij met een moederdag cadeau pakket vol spulletjes, terwijl tuinierende moeders natuurlijk altijd blij zijn met een mooie plant. Mogelijkheden genoeg en ook online zijn de mogelijkheden om een origineel moederdag cadeau te kopen heel divers. Laat je op tijd inspireren om niet zonder cadeau te verschijnen.

Katelijne van Leur

Hi, ik ben Katelijne en styling en interieur is echt mijn passie. Hier kan je de leukste en laatste trends vinden om extra van jouw woning te genieten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *