Pelletkachel versus houtkachel

Pelletkachel versus houtkachel

Als het gaat om het kiezen van een verwarmingssysteem, heb je mogelijk twee opties: een pelletkachel en een houtkachel. Om te beslissen welke de beste is, moet je de sterke en zwakke punten van elke kachel kennen. Onderzoek en evaluatie zijn nodig om de krachtigste en meest kosteneffectieve kachel te bepalen. Via dit artikel kom je erachter wat de vergelijking is tussen pelletkachels en houtkachels. Je kunt de prijs, brandstofkosten, stroombron en veiligheid vergelijken. Door deze aspecten met elkaar te vergelijken, weet je zeker dat je de beste kachel voor jouw huis kiest.

Pelletkachel

Er zijn veel opties voor kachels voor het verwarmingssysteem. Een daarvan is de Edilkamin pelletkachel. De prijs van deze kachel verschilt per model en extra functies. Over het algemeen zijn de prijs van deze kachel en de installatiekosten betaalbaar. De brandstofbron van deze kachel is een pellet die is gemaakt van houtsnippers of zaagsel. Om deze kachel aan te zetten, heb je elektriciteit nodig. Dus als je last hebt van een stroomstoring, kan deze kachel niet werken. Pelletkachels zijn milieuvriendelijk omdat ze geen rook afgeven. Pelletkachels zijn veiliger omdat ze warmtesensoren hebben. Bovendien is een pelletkachel efficiënt omdat hij geen warmte verliest. Ook het onderhoudsproces van deze kachel is eenvoudig. Je hoeft alleen maar de ventilatoren en motoren te controleren.

Houtkachel

Een houtkachel kost doorgaans meer dan een pelletkachel. Het installatieproces van een kachel is ook complex, dus je moet een professionele installateur inhuren. De brandstofbron van deze kachel is natuurlijk hout. Deze brandstof is niet alleen toegankelijk, maar ook betaalbaar. De houtkachel heeft geen elektriciteit nodig om te werken. Deze kachel werkt als een open haard. Zolang je hout en lucifers hebt, kun je je huis opwarmen. Helaas geeft de houtkachel rook vrij in de lucht en is dus niet milieuvriendelijk. Deze kachel is minder veilig omdat dit kan leiden tot brandgevaar. Als we het dan hebben over onderhoud aan een houtkachel, dan heeft deze kachel veel meer onderhoud nodig. Je moet het residu periodiek reinigen.

Katelijne van Leur

Hi, ik ben Katelijne en styling en interieur is echt mijn passie. Hier kan je de leukste en laatste trends vinden om extra van jouw woning te genieten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *