Soorten kattenluiken, welke is het beste?

Soorten kattenluiken, welke is het beste?

Er zijn veel kattenluiken verkrijgbaar zoals kattenluik in glas, handbediend luik of microchipluik. Hoewel er veel soorten kattenluiken zijn, is het gebruik van deze apparatuur hetzelfde. Met deze klep kan je huisdier gemakkelijk naar buiten en naar binnen. Je hoeft de deur niet voor hen open te doen. Het meest voorkomende type kattenluik is het handbediende luik. Deze basisklep kan worden geopend wanneer je katten er tegenaan duwen. Dit luik is echter niet veilig aangezien andere katten je huis kunnen binnenkomen. Je kunt niet voorkomen dat andere katten de luiken openen en je huis binnenkomen. Een handbediend luik is ongetwijfeld niet geschikt voor je huis als er veel katten in je buurt zijn.

Microchip Kattenluiken

Kattenluik met chip is het veiligste type kattenluik. Dit apparaat kan je kat herkennen, ook al zijn er veel katten in je buurt. Microchip kattenluiken kunnen je katten detecteren met behulp van sensortags. Andere katten en dieren kunnen dus niet in je huis. Sommige typen microchipkleppen kunnen worden geprogrammeerd. Je kunt ervoor kiezen om de katten op bepaalde uren van de dag binnen en buiten te laten. Je kunt de kleppen ook op slot doen. Met deze eigenschappen wordt het microchipluik beschouwd als het beste kattenluik. Je kunt het microchip kattenluik in de houten deur of glazen deur monteren. Als je de voordelen van kattenluiken kent, moet je overwegen om de luiken zo snel mogelijk te installeren. Op deze manier kunnen je katten onafhankelijker, gezonder en veiliger zijn.

Infrarood en magneet gestuurde kattenluiken

Infrarood kattenluiken kunnen worden bediend met een apparaat dat aan de halsbanden van de katten wordt bevestigd. Wanneer je katten naar het luik lopen, kan het apparaat de katten detecteren. De klep gaat dan automatisch open. Het geeft toegang tot je katten om binnen te komen. De infrarood kattenluiken hebben echter een zwakte. De flappen zorgen er ook voor dat andere katten het huis binnen kunnen komen als die katten de magneet of een soortgelijk apparaat op de halsband dragen. Dit luik kan dus niet voorkomen dat ongewenste katten bij je in huis komen.

Katelijne van Leur

Hi, ik ben Katelijne en styling en interieur is echt mijn passie. Hier kan je de leukste en laatste trends vinden om extra van jouw woning te genieten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *