10 manieren voor de inrichting van een sfeervolle evenementenzaal

10 manieren voor de inrichting van een sfeervolle evenementenzaal

De kosten voor een locatie en de inrichting van de zalen zijn vaak een van de duurste onderdelen van je evenementenbudget. Met deze tips haal je het maximale uit de investering in de evenmentenlocatie.

1. Sla plafonddecoratie over

Vestig geen aandacht op de hoogte van het plafond als dit een van de fysieke beperkingen van de zaal is. Voorwerpen die aan het plafond hangen, verkorten de ruimte. Als je vindt dat de verlichting te laag hangt, vraag dan aan de locatie of het mogelijk is om het  aan te passen. Als vuistregel geldt dat verlichtingsarmaturen ongeveer 1 meter boven de tafels moeten hangen.

2. Gebruik ronde tafels

Ze zorgen voor meer zitplaatsen dan rechthoekige tafels. Bovendien zijn ronde tafelkleden gemakkelijker te vinden dan rechthoekige, dus ze geven je ook meer decoratie-opties.

3. Houd het muurdecor minimalistisch en focus op strakke lijnen

Minder is echt meer! Strakke lijnen voorkomen dat het zicht van uw gasten wordt verbroken, waardoor de ruimte groter en overzichtelijker aanvoelt. Minimalisme is de afgelopen jaren trendy geweest en er zijn tal van manieren om de perfecte balans tussen eenvoud en sfeervol te bereiken.

4. Geef prioriteit aan wit en lichte neutrale kleuren in uw decorkleurenschema

Deze tonen voelen licht en luchtig aan, terwijl donkere of gedurfde tonen zwaar aanvoelen.

5. Kies voor heldere glazen doorschijnende stoelen en elk ander semi-doorzichtig materiaal voor evenementenmeubilair of accessoires. Hierdoor kunnen de gasten zoveel mogelijk van de zaal zien, waar hun blik ook valt.

6. Houd alle meubels op een paar centimeter afstand van de muur in plaats van er tegenaan te leunen

Meubels tegen de muur duwen is een veel voorkomende fout. Dit lijkt misschien ruimtelijk, maar de zaal zal groter aanvoelen als het meubilair ademruimte heeft.

7. Sla de tafelrokken over

Tafelrokken werken als minimuren en sluiten de ruimte af met steeds meer stof. Als je meubelpoten doorlaat, voelt de ruimte lichter, luchtiger en vaak ook moderner aan. Als u de tafels wilt afdekken en toch de zaal wilt maximaliseren, probeer dan passende tafelkleden.

Succes met de aankleding van de zaal!

Katelijne van Leur

Hi, ik ben Katelijne en styling en interieur is echt mijn passie. Hier kan je de leukste en laatste trends vinden om extra van jouw woning te genieten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *