Een kattenluik gebruiken

Een kattenluik gebruiken

Sommige katten zijn echte binnenkatten en zullen liever niet buiten komen, echter zijn er veel katten die wel heel graag buiten naar buiten willen. Heb jij geen zin om iedere keer naar de deur te lopen? Dan zijn kattenluiken een goede manier om je kat zelfstandig naar binnen en naar buiten te laten lopen. Maar is een kattenluik wel iets voor jouw kat? En zo ja, welk soort kattenluik past bij mijn kat? Een kattenluik chip? Of toch liever een normale? In dit artikel gaan we deze vragen langs.

Wel of geen kattenluik?

Door een kattenluik krijgt jouw kat de vrijheid om zelf te bepalen wanneer hij naar binnen of buiten gaat. Dit is dus ideaal wanneer je niet vaak thuis bent om de deur open te doen. Je kunt dan met een gerust hart naar je werk terwijl je kat zijn eigen gang gaat. Echter is een kattenluik niet voor iedere kat een goed plan. Gespannen en onzekere katten kunnen meer stress ervaren door kattenluiken. Zij kunnen kattenluiken als een bedreiging van hun territorium zien en er onrustig door worden. Het is dus belangrijk om eerst naar het karakter van je kat te kijken, voordat je een luik aanschaft.

Soorten kattenluiken

Wanneer jouw kat niet onzeker en gespannen is, is het een goed idee om een kattenluik aan te schaffen. Er zijn verschillende soorten kattenluiken. Ten eerste een ‘gewoon’ kattenluik. Het voordeel van dit luik is dat hij niet afhankelijk is van technische snufjes die voor defecten kunnen zorgen. Een nadeel van dit kattenluik is dat er ook andere katten de woning in kunnen komen. Vervolgens is er het kattenluik met chip herkenning. Dit luik herkent de chip van jouw kat, waardoor alleen hij naar binnen kan. Tot slot zijn er ook luiken met een infrarood slot, waarbij de kat een zendertje in zijn halsband heeft. Net als het luik met chip, weet dit luik ook indringers te voorkomen.

Katelijne van Leur

Hi, ik ben Katelijne en styling en interieur is echt mijn passie. Hier kan je de leukste en laatste trends vinden om extra van jouw woning te genieten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *